Home

Nieuws 630 x bekeken laatste update:13 jul 2012

Droogte in VS als natuurramp erkend

Washington - In 1016 'counties' in 26 staten in de Verenigde Staten vindt door de aanhoudende droogte een natuurramp plaats. Dat heeft landbouwminister Tom Vilsack bekendgemaakt, aldus Amerikaanse media. Nooit eerder werd zo'n groot gebied in de VS, bijna de helft, als rampgebied aangewezen.

Door de rampverklaring kunnen boeren noodleningen afsluiten tegen een rente van 2,25 procent. Boeren hoeven ook aan minder voorwaarden te voldoen om in aanmerking voor steun te komen, aldus Vilsack. Eerder stelde het landbouwministerie (USDA) de maisoogstraming vanwege droogte in de zogeheten "Corn Belt" van belangrijke maisproducerende staten met 12 procent negatief bij. Slechts 40 procent van het Amerikaanse maisareaal is volgens de USDA in goede conditie, het laagste percentage sinds 1988. Normaliter is de VS de grootste exporteur van mais.

Of registreer je om te kunnen reageren.