Home

Nieuws

Zware straffen fraudeurs biologische sector

Verona – Vijf Italianen zijn door de rechtbank Verona veroordeeld tot in totaal negen jaar celstraf omdat ze gangbare producten, met name graan, als biologische producten afzetten of hielpen afzetten. De zaak van twee andere verdachten, die zich nu in hechtenis en huisarrest bevinden, komt op 6 juli voor.

De veroordeelden zijn een boer, een landbouwkundig ingenieur, een aandeelhouder in een boerenbedrijf en een tweetal medewerkers van de keuringsdienst Suole e Salute. Dat meldt de Italiaanse federatie van biologische producenten Federbio. De Italiaanse biologische sector is vaker geplaagd door fraudezaken, die het imago van de sector geen goed doen. Zo werd ook in 2009 bijna 500 ton als biologisch gecertificeerde maar gangbaar geteelde appels gevonden.

Of registreer je om te kunnen reageren.