Home

Nieuws laatste update:1 aug 2014

Yara wil vanaf 2015 gesloten watersysteem

Sluiskil – De kunstmestfabriek van Yara International in het Zeeuwse Sluiskil wil vanaf 2015 geen afvalwater meer lozen op het kanaal Gent-Terneuzen. Het bedrijf brengt de afval- en koelwaterstromen in kaart en bouwt samen met Advanced Waste Water Solutions (AWWS) uit Kapellebrug een afvalwaterzuiveringssysteem.

Het water wordt door het systeem geanalyseerd en op een bepaald kwaliteitsniveau gebracht, waarna het wordt getransporteerd naar de officiële waterzuiveringsinstallatie in Terneuzen. Yara gebruikt een door de Universiteit van Gent ontwikkelde techniek waarbij bacteriën vuil omzetten in ongevaarlijk stikstofgas. Doel is dat alle water zo schoon kan worden gemaakt op de fabriek, dat ze vanaf 2015 door de fabriek zelf kan worden hergebruikt.

Of registreer je om te kunnen reageren.