Home

Nieuws 590 x bekeken

Winst Agriver daalt door veel hagelschade

Hasselt - Verzekeraar Agriver heeft in 2011 een netto-resultaat geboekt van 349.787 euro. Dat blijkt uit de jaarrekening die door de algemene ledenvergadering is goedgekeurd.

De winst is aanmerkelijk minder dan de 1,2 miljoen euro in 2010. De belangrijkste oorzaak hiervan zijn een schadelast van 3 miljoen euro, voornamelijk als gevolg van hagelschade, en sterk lagere opbrengst uit beleggingen. "Gegeven de omstandigheden zijn de resultaten alleszins bevredigend", aldus directeur Marien Boersma van Agriver.

Agriver behaalde in 2011 een premiegroei van 7,5 procent. Op de regenwateroverlastverzekering en de sneeuwdrukverzekering behaalde de verzekaar positieve resultaten. Het onbenutte deel van de premie voor deze verzekeringen werd aan het individuele ledenkapitaal van de deelnemers aan deze verzekeringen toegevoegd.

Of registreer je om te kunnen reageren.