Home

Nieuws

Windenergie in EU loopt gestaag op

Kopenhagen - De energieproductie vanuit windenergie in de Europese Unie loopt gestaag op. Dat blijkt uit cijfers die de windenergie-industrie in Kopenhagen heeft uitgebracht.

Tussen 2007 en 2010 verbeterde de sector zijn bijdrage aan het bruto binnenlands product (BNP) van de EU met 33 procent en zorgde hij voor 30 procent meer banen tot een totaal van 240.000. De werkloosheid nam ondertussen in de EU toe met 9,6 procent. Tegen 2020 verwacht de Europese Windenergie Associatie (EWEA) zelfs 520.000 banen voor de windenergiesector.

In 2010 droeg de windsector 32 miljard euro bij aan de krimpende economie in Europa. Ook investeerde de windenergiesector vijf procent van zijn uitgaven in research en ontwikkeling. Dat is drie keer meer dan het Europese gemiddelde, meldt Energie Actueel in de laatste uitgave.

Of registreer je om te kunnen reageren.