Home

Nieuws 3616 x bekeken 1 reactie

Weer spelbreker bij Britse landbouwshows

Aberystwyth – Een aantal Britse landbouwshows gaat niet door vanwege het bar slechte weer in grote delen van het land.

In Wales is een aantal shows, het jaarlijks hoogtepunt op de boerenkalender met veekeuringen, demonstraties en vaak tienduizenden bezoekers, afgelast terwijl de show in Suffolk in plaats van drie slechts één dag duurde. Op een landbouwshow in Cornwall die ondanks het slechte weer wel doorging heeft de wind grote schade aangericht aan de paviljoens. Elders in Wales moesten de reddingsdiensten zaterdag met de inzet van helicopters honderden mensen redden van ondergelopen kampeerterreinen die vanwege de schoolvakanties juist goed bezet zijn.

Eén reactie

  • Fredrika

    Wat een akelige situaties. Veel mensen zijn het hele jaar bezig met de organisatie van de grote shows, er zijn enorm hoge kosten gemaakt door de deelnemende bedrijven en door de organisatie, heel veel mensen kijken enorm uit naar de shows in hun omgeving. In Nederland kennen we dit niet, maar wie een aantal engelse shows bezocht heeft zal begrijpen hoeveel impact afgelasting heeft op grote groepen mensen. Er stoppen in Engeland veel landbouwshows om financiele redenen, denk maar aan de grote Royal Show in Coventry, dit zal ze zeker geen goed doen. Nu maar hopen dat ze ondanks dit slechte jaar volgend jaar kunnen doordraaien, het zou heel erg jammer zijn dat deze prachtige shows zouden moeten stoppen. Deze shows de grote voorbeelden voor de Farm & Country Fair en ook die kent het probleem van slechte weersomstandigheden. Binnen in grote hallen houden is geen optie, juist de sfeer buiten maakt deze shows zo uniek zoals ze zijn.

Of registreer je om te kunnen reageren.