Home

Nieuws

Weer probleem met veetransport Britse haven

Ramsgate – De Britse dierenbescherming RSPCA heeft weer een probleem vastgesteld bij een vrachtwagen met vee die in Ramsgate al geladen was op een schip naar Calais met Nederland als eindbestemming. Volgens de RSPCA werkte een pomp niet 'waardoor honderden schapen geen toegang hadden tot drinkwater.'

De RSPCA heeft enige tijd geleden aangekondigd de transporten van levend vee in de haven van Ramsgate scherp te zullen controleren. De dienst is eigenlijk tegen de export van levende dieren maar kan dat niet tegenhouden. Deze week werden drie vrachtwagens met in totaal 222 kalveren en 260 schapen aan boord van de Joline gecontroleerd. Alle drie de wagens gingen volgens de RSPCA uiteindelijk naar Nederland. Eén vrachtwagen, afkomstig uit het op enkele tientallen kilometers gelegen Dover, bleek daarbij een defecte waterpomp te hebben, hoewel er wel emmers met water aan boord waren. De betrokken chauffeur kreeg een officiële waarschuwing en slaagde er in de pomp ter plaatse te repareren waarna de reis voortgezet kon worden.
Dr. Julia Wrathall, hoofd van het team voor dierenwetenschappen bij de RSPCA: "Het is erg verontrustend dat een vrachtwagen met levend vee een defecte waterpomp heeft, maar het is een opluchting dat het probleem zo snel opgelost kon worden. Deze inbreuk op de regels toont opnieuw aan dat er een betere handhaving in Europa moet komen, met een maximale reistijd van acht uur".

Of registreer je om te kunnen reageren.