Home

Nieuws 217 x bekeken

Waarde landbouwimport stijgt 7 procent

Heerlen - In het eerste kwartaal van 2012 steeg de waarde van de import van landbouwproducten met bijna 7 procent ten opzichte van een jaar eerder. Dit zegt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Er werd voor 13 miljard euro aan landbouwproducten uit het buitenland gehaald. De algehele importgroei van goederen lag in diezelfde periode met 6,4 procent een fractie lager.

Vooral de importwaarde van plantaardige oliën en vetten (+ 167 miljoen euro), veevoer (+ 106 miljoen euro) en  zuivelproducten en eieren (+ 88 miljoen euro) steeg. Daarentegen zijn er minder graan en graanproducten ingevoerd (- 65 miljoen euro) en lag ook de import van oliehoudende zaden en vruchten fors lager (- 126 miljoen euro).

Of registreer je om te kunnen reageren.