Home

Nieuws 708 x bekeken 2 reacties

Vergassen ganzen Schiphol mag

Haarlem - Het vergassen van ganzen rond luchthaven Schiphol mag gewoon doorgaan.
Dat heeft de rechtbank in Haarlem dinsdag geoordeeld. De Faunabescherming had een kort geding aangespannen, maar dat heeft niet geholpen.

Het doden van de ganzen moet voorkomen dat de beesten botsen met vliegtuigen, die daardoor in de problemen kunnen komen. De maatregel staat in een convenant over het tegengaan van overlast door vogels op Schiphol, dat onlangs werd getekend door staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu). De provincie gaf onlangs toestemming voor het vergassen van ganzen en dit begon maandag al.

De Faunabescherming droeg bij de rechter aan dat het effectiever is om op de akkers rond Schiphol gewassen te telen waar ganzen niet van houden. Dan komen ze vanzelf niet meer. De rechtbank oordeelt echter dat dit op korte termijn niet helpt.

Laatste reacties

  • wzandbergen1

    Waarom protesteert de PvdD niet? Zouden ze anders te laat komen om de vliegtuig te halen om op vakantie te gaan?

  • boeren

    Eindelijk kan er een begin gemaakt worden. Nu in de rest van Nederland ook nog. @wzandbergen1 ze zijn te druk bezig met het ritueel slachten. Of wachten ze op de verkiezingen die ze hopelijk uit de Tweede Kamer verdrijven.

Of registreer je om te kunnen reageren.