Home

Nieuws

Voerfabriek Doux weer op gang

Clemont – Een voerfabriek van de Franse Groupe Doux in Clémont is na bijna twee weken stilstand vanwege de surseance van het moederbedrijf weer op gang gebracht. Daardoor kunnen ongeveer tweehonderd fokkers in midden-Frankrijk weer van voer worden voorzien.

De fabriek kwam in de problemen doordat fabrikanten van granen en soja vanwege de betalingsproblemen weigerden nog langer aan Groupe Doux te leveren. Die problemen zijn nu echter door interventie van het ministerie van landbouw en andere overheidsinstellingen uit de wereld, aldus een verklaring van dat ministerie. "De kritische situatie is geïdentificeerd door de overheidsinstellingen die de situatie tot op het terrein van dag tot dag volgen. Dankzij hun gezamenlijke inspanning en de medewerking van de bewindvoerder is de situatie gedeblokkeerd," aldus het ministerie.

Of registreer je om te kunnen reageren.