Home

Nieuws

Vlaanderen wil snel standpunt Hedwigepolder

Gent - De Vlaamse minister-president Kris Peeters wil van een nieuwe Nederlandse regering snel een standpunt over het al dan niet ontpolderen van de Hedwigepolder.

 

Dat zei hij maandag bij de opening van een biologische fabriek in Gent en trainingscentrum in Terneuzen, waar hij samen met minister Maxime Verhagen van Economische Zaken was.

"Ik begrijp de gevoeligheid van dit dossier voor vooral Zeeland. Ik ben een geduldig man, maar een verdrag moet nu eenmaal worden uitgevoerd", zei Peeters in Gent. Verhagen hield zich in Terneuzen op de vlakte.

"Vlaanderen en Nederland zijn het er niet altijd over eens waar dijken moeten blijven staan, maar we zijn het er wel helemaal over eens dat we over de dijken heen moeten kijken’’, doelde Verhagen op de samenwerking rondom de biologische instellingen.

Nederland is voor er een nieuwe regering is niet van plan om een nieuw standpunt te bepalen over het ontpolderdossier. Staatssecretaris Henk Bleker van Landbouw heeft laten weten dat dit dossier te gevoelig is, om als demissionair staatssecretaris knopen door te hakken.

Vlaanderen is al een procedure begonnen om Nederland zo snel mogelijk te dwingen het verdrag uit te voeren en de polder onder water te zetten.

Of registreer je om te kunnen reageren.