Home

Nieuws

Vitelia wil naar op naamstelling van vermogen

Oirlo - Coöperatie Vitelia wil het komende halfjaar toe naar een systeem waarbij het vermogen in de dode hand op naam wordt gezet.

Dat bevestigt directeur Jan Janssen van het bedrijf. Vitelia treedt daarmee in de voetsporen van onder meer de voormalige varkens KI Limburg en voercoöperatie Forfarmers. De afgelopen maanden hebben bestuur en directie van Vitelia zich al geöriënteerd op mogelijkheden om te komen tot een systeem van ledencertificaten. Onder meer Forfarmers en Campina werden bezocht. Maandag tijdens de ledenvergadering van de coöperatie worden de leden bijgepraat over de mogelijkheden.

Grote animator achter de ideeën om het vermogen op naam te zetten is Leo Philipsen uit Ysselsteyn. Hij is onder-voorzitter van de ledenraad van Vitelia. Philipsen was in het verleden ook betrokken bij de op naamstelling van het vermogen bij varkens-KI Limburg. Philipsen: "Ik vind het niet meer van deze tijd dat de winsten die door de coöperatie worden gemaakt in het bedrijf blijven zitten zonder dat de leden daarvan profiteren. Er is vroeger veel kapitaal van de boerenleden in de organisatie blijven zitten, zonder dat deze er ooit iets van terug zagen."

Philipsen verklaart zich voorstander van een simpel systeem waarbij het kapitaal op naam wordt gezet en waarbij de leden afhankelijk van hun omzet certificaten krijgen. Het kapitaal blijft in de organisatie als goedkoop werkkapitaal. Bij bedrijfsbeëindiging of overlijden kan kapitaal worden uitgekeerd.

Of registreer je om te kunnen reageren.