Home

Nieuws

Verkeerd doseeradvies op babyvoeding

Rijswijk - Producent van babyvoeding Nutricia heeft een verkeerd schema met doseringen afgedrukt op verpakkingen met poedermelk voor baby's.

Dat heeft de fabrikant laten weten in een brief aan ouders die het product in huis hebben. Het gaat om verpakkingen van Nutrilon Hypo Allergeen 2, bestemd voor baby's met een verhoogde kans op koemelkallergie. Op de verpakking staat dat kinderen in de leeftijdscategorieën van 8 tot 10 maanden en van 10 tot 12 maanden per fles respectievelijk 3 en 4 scheppen melkpoeder nodig hebben. In beide gevallen moeten dat er 6 zijn.

Nutricia heeft in de brief het juiste doseerschema afgedrukt. Het gaat volgens de onderneming om een beperkt aantal verpakkingen. "Het betreft uitsluitend 750 gramsverpakkingen met een houdbaarheidsdatum tot 26 oktober 2013'', aldus de fabrikant. "Het gaat alleen om een fout op het etiket. Met het product is niets aan de hand.''

Of registreer je om te kunnen reageren.