Home

Nieuws

Uitvoeringskosten innovatiebeleid dalen

Den Haag- De uitvoeringskosten van het innovatiebeleid zijn de afgelopen jaren procentueel gedaald. Dat blijkt uit een overzicht van het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI).

In 2008 werd nog 11 procent van het totale innovatiebudget van 552 miljoen euro uitgegeven aan uitvoeringskosten. In 2011 was het 9 procent van het totale budget van 878,1 miljoen euro. De absolute kosten van de uitvoering van het innovatiebeleid zijn wel gestegen. Het geld ging vooral naar de agentschappen, de uitvoerende organen van het ministerie.

Omdat het totale innovatiebudget de komende jaren weer zal dalen, naar 378,5 miljoen euro in 2016, zal het percentage overheadkosten weer stijgen naar 11 procent. De absolute kosten blijven echter ook dalen naar 41 miljoen euro in 2016, dat is in 2011 nog 82 miljoen euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.