Home

Nieuws 408 x bekeken

Tien maanden cel geëist voor illegale handel bestrijdingsmiddelen

Den Haag - Het openbaar ministerie voor de rechtbank in Den Haag heeft tegen inwoners van De Meern en Moordrecht gevangenisstraffen van tien maanden geëist voor de illegale handel in bestrijdingsmiddelen.

De officier van jusitite wil dat een detailhandelaar uit Stolwijk 100 uur werkstraf gaat uitvoeren. Daarnaast  eiste de aanklager geldboetes tot 200.000 euro tegen de betrokken bedrijven.

Volgens het OM zijn de verdachten en hun bedrijven betrokken geweest bij de illegale invoer en handel in tienduizenden kilo's illegale bestrijdingsmiddelen, afkomstig uit Rusland. Het ging om het middel  BN3 dat vooral in de rozenteelt wordt ingezet tegen spint.

Het betrokken bedrijf uit De Meern voerde het gewasbweschermingsmiddel in. Een groothandel in Moordrecht  kocht het middel van de importeur en verhandelde dat op de Nederlandse en buitenlandse markt. Een van de afnemers was een detailhandel uit Stolwijk.

Volgens het OM hebben de betrokken bedrijven waarschijnlijk tonnen verdiend met de illegale handel. De illegaal verkregen winst wordt via een aparte procedure nog ontnomen, heeft de officier van justitie aangekondigd.

Of registreer je om te kunnen reageren.