Home

Nieuws

Tesco houdt Londense winkels tijdens Olympische Spelen open

Londen – De Britse supermarkt Tesco houdt vrijwel al haar filialen in Londen gedurende de Olympische Spelen, die op 27 juli beginnen, 24 uur per dag open.
Tot nu toe zijn de meeste Tesco-hypermarkten altijd al geopend, maar voor de tientallen kleinere zaken van Tesco gelden normale openingstijden.

 

Behalve de winkels in Londen zelf blijven ook filialen bij andere Olympische lokaties, zoals aan de Engelse zuidkust waar het zeilen plaatsvindt, 24/24 geopend. "Wij luisteren naar onze klanten, die willen zo veel mogelijk flexibiliteit rond dit grote evenement," aldus een woordvoerder van Tesco.

 

Britse leveranciers aan de supermarkten, vooral van verswaren, gaan ondertussen steeds meer problemen ondervinden van de Spelen. Volgende week wordt begonnen met het aanbrengen van zogenaamde Games Lanes, vrije ‘busbanen’ die weken lang alleen toegankelijk zijn voor officiële Olympische voertuigen. Bovendien worden dan ook de meeste laad- en loszones in een groot deel van de stad verboden terrein. Deze week waarschuwde internet-supermarkt Ocado ook dat het de komende twee maanden moeilijker zal zijn bestellingen bij klanten in de Britse hoofdstad af te leveren.

Of registreer je om te kunnen reageren.