Home

Nieuws 249 x bekeken

Tesco blijft terrein verliezen

Londen– De grootste Britse supermarkt Tesco heeft de verkopen op de thuismarkt in de drie maanden tot eind mei met 1,5 procent zien teruglopen. Wereldwijd kon Tesco, het derde supermarktbedrijf ter wereld, echter wel 2,2 procent omzetgroei noteren.

Tesco, tot voor kort de onbetwiste marktleider in Groot-Brittannië, verliest nu al enkele maanden terrein aan de concurrenten. Vooral rond de Kerst moest Tesco tegenvallende resultaten meldden, maar die tendens lijkt nog niet ten goede gekeerd. Topman Philip Clarke heeft eerder wel aangekondigd veel winkels eens goed onder handen te zullen nemen en ook meer personeel aan te trekken om de consument ‘een beter gevoel te geven’. Volgens Clarke zijn er inmiddels 4.300 nieuwe mensen binnengekomen, hebben de andere werknemers extra training gekregen en zijn tot nu toe 100 vestigingen ‘ververst’. Over de resultaten elders in de wereld is Clarke wel tevreden. "Het is, tegen de achtergrond van de aanhoudende onzekerheid in de eurozone, goed te zien dat onze bedrijven hun prestaties grotendeels op peil hebben weten te houden."

Of registreer je om te kunnen reageren.