Home

Nieuws 475 x bekeken

Subsidieregeling zonnepanelen niet voor zakelijk gebruik

Den Haag - De subsidieregeling voor de aanschaf van zonnepanelen zoals die is afgesproken in het Lente-akkoord is alleen bestemd voor particulieren en niet voor zakelijke gebruikers. Dat schrijft minister Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie in een brief aan de Tweede Kamer.

Boeren kunnen gebruik maken van de regeling, mits onder eigen naam aangevraagd. Ook voor hen gelden de restricties (max 3,5 kpw en max 650 euro).

"Bedrijven kunnen gebruik maken van de Energie Investeringsaftrek en betalen over het algemeen geen BTW over de aankoop", aldus Verhagen.

Particulieren kunnen in de regeling 15 procent van het aankoopbedrag van een zogenoemde zon-PV-installatie vergoed krijgen via subsidie. Hieronder vallen de materiaalkosten, zoals de zonnepanelen, maar niet de arbeidskosten voor de aanleg van het systeem.

De subsidie geldt alleen voor installaties tussen de 0,6 kWp tot 3,5 kWp, hetgeen overeen komt met een electriciteitsbehoefte van een gemiddeld huishouden. De subsidie bedraagt maximaal 650 euro per huishouden.

De regeling wordt 2 juli opengesteld. Samenloop met andere regelingen, zoals de SDE-regeling wordt uitgesloten. Voor de regeling is in 2012 22 miljoen euro beschikbaar, in 2013 30 miljoen.

Of registreer je om te kunnen reageren.