Home

Nieuws 649 x bekeken

Strategische samenwerking Dow Agrosciences en Barenbrug

Nijmegen – Dow Agrosciences en Koninklijke Barenbrug Groep gaan wereldwijd samenwerken bij de ontwikkeling en verkoop van hoogwaardige genetica in voedergewassen. Volgens de overeenkomst neemt Dow Agrosciences, dochter van chemiereus Dow Chemical, een minderheidsbelang in de houdstermaatschappij van de Nederlandse graszaadveredelaar, Barenbrug Holding.

Dow Agrosciences krijgt de beschikking over genetisch materiaal voor de veredeling van hybride rassen van grassoort Brachiaria, volgens Barenbrug het belangrijkste voedergewas voor tropische en subtropische klimaten. Barenbrug Holding start in Brazilië een nieuwe onderneming en bouwt een bewerkingsbedrijf voor de schoning, coating en verpakking van zaden. Het bedrijf gaat tropische grassen waaronder Brachiaria, en leguminosen produceren en verwerken voor Dow Agrosciences en Barenbrug.

“Door samenwerking met Dow Agrosciences hebben wij toegang tot nieuwe technologieën, genetisch materiaal en versnelde entree in de markt van tropische voedergrassen met unieke genetica”, aldus Bastiaan Barenbrug, bestuursvoorzitter van Barenbrug. “Samen met Dow Agrosciences zijn wij in staat om verder te groeien, ook in de tropische klimaatgebieden wereldwijd”.

Barenbrug geldt na het Deense DLF als de tweede grootste graszaadproducent ter wereld, maar is met een jaaromzet van circa 150 miljoen euro klein in vergelijk met het moederbedrijf van Dow Agrosciences, dat in 2011 5,7 miljard dollar omzet realiseerde. Eerder liet Barenbrug al doorschemeren samenwerking met een grote speler met nog meer wereldwijde connecties te beogen.

De Europese graszaadmarkt is voor een belangrijk deel verzadigd; de vraag naar gras voor koeien maar ook bijvoorbeeld sport, tuin en parken neemt vooral toe in opkomende economieën waarvan een deel een tropisch of subtropisch klimaat heeft.

Of registreer je om te kunnen reageren.