Home

Nieuws 306 x bekeken

Spaanse crisis kost Danone marge

Parijs - Danone waarschuwt dat zijn marges onder druk staan. Volgens de Franse fabrikant van yoghurt, frisdrank en babyvoeding komt dat vooral door de economische malaise in Spanje die voor Danone harder aankomt dan verwacht.
Na de waarschuwing kreeg de koers van Danone op de beurs van Parijs flinke klappen.

"Sinds het eind van het eerste kwartaal heeft de groep te kampen met een snelle verslechtering van de consumptie in Zuid-Europa die erger is dan was verwacht, met name in Spanje", aldus Danone.

Het bedrijf reageert daarop met een sterkere ondersteuning van zijn merken en tegelijk het meer concurrerend maken van de producten. Daarbij komt nog dat de kosten van de grondstoffen ook al sterker stijgen dan was aangenomen.

Op grond van dat al is de doelstelling voor de operationele marge met een half procent naar beneden bijgesteld. Het doel voor een omzetgroei met 5 tot 7 procent blijft echter wel haalbaar volgens Danone, door de goede prestaties in andere delen van de wereld.

Of registreer je om te kunnen reageren.