Home

Nieuws 172 x bekeken

Solidaridad: steun voor 800.000 boeren

Den Haag – Solidaridad gaat de komende jaren circa 800.000 boeren en agrarische arbeiders met trainingen helpen om duurzaam te produceren. De boeren produceren volgens Solidaridad op 700.000 hectare palmolie, soja, suikerriet, katoen en veeteelt. De ontwikkelingsorganisatie wil met het steunprogramma boeren helpen te voldoen aan nieuwe doelstellingen die worden geformuleerd tijdens een VN-top in Rio de Janeiro.

Solidaridad richt zich op bovengenoemde gewassen omdat ze tweederde van de beschikbare landbouwgronden in beslag nemen in het werkgebied (Zuid-Amerika, Afrika) en de oppervlakte van deze gewassen groeit ten koste van bijvoorbeeld bossen. Tijdens de topconferentie zoeken wereldleiders met het bedrijfsleven, de wetenschap en NGO’s naar mogelijkheden armoede terug te dringen, voldoende voedselproductie te waarborgen en het milieu te beschermen.

Of registreer je om te kunnen reageren.