Home

Nieuws 300 x bekeken

SDE-regeling fors overvraagd

Den Haag - Het aantal aanvragen voor de SDE+-regeling voor duurzame energie is ruim boven het budget.

Dat schrijft minister Maxime Verhagen in antwoord op kamervragen van Sjoera Dikkers (PvdA) en Stientje van Veldhoven (D66). Na het openstellen van de tweede fase van de stimuleringsregeling zijn in totaal voor 4 miljard euro aan aanvragen ingediend, terwijl het budget 1,7 miljard is. De aanvagen worden beoordeeld. Verhagen verwacht met de gehonoreerde aanvragen voor 250.000 huishoudens duurzame energie te genereren.

Bedrijven die subsidie krijgen, krijgen dit voor zeventien jaar: twee jaar voor realisatie van het project en vijftien jaar voor exploitatie. Bedrijven die een project niet realiseren, mogen binnen vijf jaar geen nieuwe subsidieaanvraag doen. Diverse maatregelen moeten voorkomen dat aangevraagde subsidie vervalt als het project niet binnen vier jaar is gerealiseerd.

Mogelijkheden om de regeling te versnellen zijn er volgens Verhagen niet.

Of registreer je om te kunnen reageren.