Home

Nieuws 246 x bekeken

Rutte: Euro is er over 50 jaar nog steeds

Hilversum - Demissionair premier Mark Rutte gaat ervan uit dat de euro er over een halve eeuw ook nog steeds is. "Ik denk 't wel", zei hij zondag in het tv-programma Eva Jinek op zondag.

"We komen er wel uit", zei hij over de eurocrisis. Door de maatregelen van de laatste tijd 'staat de hele eurozone er beter voor'. "Het was steeds twee stappen vooruit en een weer terug, maar per saldo staan we er nu beter voor. Zo kijken Ierland en Portugal ook niet meer over de afgrond", zei hij.

Hij verwacht ook nog steeds dat bijvoorbeeld Griekenland de leningen terugbetaalt, ook bij een faillissement. "Maar dan duurt het langer." Een land kan zich gewoonweg niet permitteren niet terug te betalen, want dan krijgt het nooit meer wat. Dat er niet wordt terugbetaald, kan natuurlijk niet worden uitgesloten, maar Griekenland zou dan wel het eerste land zijn dat zich zo gedroeg.

Rutte vindt het heel goed dat Spanje een aanvraag uit het noodfonds gaat doen. Er was ook 'absoluut geen keuze'. Spanje staat er ook nog altijd veel beter voor dan bijvoorbeeld Griekenland en 'isoleert zich' nu van dergelijke grotere problemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.