Home

Nieuws

'Regeringscijfers over verdovingsfouten pertinent onjuist'

Berlijn - De Duitse vleessector wijst regeringsinformatie over de frequentie van verdovingsfouten in de slachterijen van de hand als 'veralgemeniserend en statistisch niet onderbouwd'.

Volgens de regering in Berlijn wordt 12 procent van de varkens en 9 procent van de runderen niet goed verdoofd. Dat bleek uit een antwoord van de Duitse regering op vragen uit het parlement. Sectororganisatie Verband der Fleischwirtschaft (VDF) meent dat deze cijfers op natte-vingerwerk berusten en is daarover verrast en teleurgesteld. "Ongelofelijk ver van de praktijk verwijderd", oordeelt VDF, dat meent dat de slachterijen er zelf alleen maar belang bij hebben dat de verdoving zonder problemen verloopt en dat daaraan ook alles wordt gedaan. De overheid zelf kijkt echter toe en investeert veel minder in research ter verdere vebetering van de slachttechniek dan de sector.

Of registreer je om te kunnen reageren.