Home

Nieuws 1 reactie

Rabo: Vanaf 2018 eet Amerikaan meer uit dan thuis

New York - Inwoners van de Verenigde Staten zullen in 2018 meer geld buitenshuis besteden aan eten, dan thuis. Dat voorspelt de Rabobank in een analyse van de Amerikaanse fast-food-ketens zoals Burger King, Kentucky Fried Chicken en McDonald's.

De fastfood-ketens in de VS hebben zich in de afgelopen jaren sterker en stabieler getoond dan de meeste andere industrieën in de VS, aldus de Rabobank in haar analyse.

De bank ziet een duidelijke tendens van een toenemend aandeel van de fast-food-ketens in de dollars die de consument aan eten besteed. In 2011 werd in totaal ongeveer 1,3 biljoen dollar (1,0 biljoen euro) uitgegeven aan voeding, waarvan 616 miljard dollar (488 miljard euro) of ongeveer 48 procent buitenshuis werd besteed.

De bank ziet de veranderende rol van de vrouw in het arbeidsproces als een van de oorzaken van de veranderingen. Daarbij komt dat de negen-tot-vijf economie aan het veranderen is. Ongeveer 20 procent van de Amerikaanse werknemers werkt in ploegendiensten.

Eén reactie

  • aarthamstra1

    Toen de crisis in Amerika zijn kop op stak ,Was onze boerencoöperatie RABO zonder inspraak de eerste die riep geen grote belangen in Amerika te hebben. Die tijd zijn ze nu ruimschoots voorbij. Het wachten is op de tijd dat ze roepen geen grote belangen te hebben in het Europese (Hollandse ) hard dalende onroerend goed. Niet Griekeland,nog Italie of Spanje.Maar de Multinationals
    zijn de veroorzaakers van de crisis door hun macht en heb zucht. Word de middenstand en burger uitgewrongen. tot dat ze zich zelf vernietiggen of als
    Poetin achtige Multinationals volk en land blijvend onderdrukken.

Of registreer je om te kunnen reageren.