Home

Nieuws 2 reacties

Raad van State heeft advies mestwet naar ministerie gestuurd

Den Haag - De Raad van State heeft haar advies gegeven over de nieuwe mestwet. Het ministerie van landbouw bevestigt dat het advies van de Raad van State vrijdag is ontvangen.

Het ministerie buigt zich nu over het advies, waarna de nieuwe mestwet, na eventuele wijzigingen, naar de Tweede Kamer wordt gestuurd. Tot die tijd wordt de mestwet en het advies van de Raad van State niet openbaar gemaakt. Wanneer het ministerie de wet naar de Kamer stuurt is nog niet bekend.

Staatssecretaris Henk Bleker van landbouw wil dat de nieuwe mestwet per 1 januari 2013 van kracht wordt. Hiervoor is haast geboden bij het behandelen van de mestwet door de Tweede en Eerste Kamer. Het kabinet heeft de mestwet in maart naar de Raad van State gestuurd. Door drukte bij de Raad van State duurde het langer dan normaal voordat de Raad advies kon geven.

Het ministerie heeft eerder aangegeven alles op alles te zetten om het wetsvoorstel voor 7 juli naar de Tweede Kamer te sturen.

Laatste reacties

  • probe14

    Wat is het geheim wat de buitenwacht niet mag weten? Wie heeft een idee?

  • kuijpers reniers

    wordt weer minder mest op het land groeit er weer minder je kunt het hier op de zandgrond al goed zien dat er minder mest mag gereden worden want de mais wordt el jaar dunner en lager nee laat de politiekers eerst een naar buiten gaan kijken voor ze alles weer van achter de buraustoel regelen

Of registreer je om te kunnen reageren.