Home

Nieuws 1795 x bekeken

Raad van State: Brabantse verordening juridisch gecompliceerd

Den Haag - De Raad van State noemt de Brabantse provinciale verordening die de uitbreiding van de intensieve veehouderij verbiedt, juridisch gecompliceerd.

Bestuursrechter Slump zei dinsdag na de behandeling van twee zaken over de verordening, dat hij niet uitsluit dat de rechters meer dan de gebruikelijke zes weken nodig hebben om tot een oordeel te komen.

De Raad van State buigt zich over de vraag hoe de Verordening Ruimte van de provincie Noord-Brabant zich verhoudt tot de Reconstructiewet. Eerder zei de Bossche bestuursrechter dat de verordening strijdig is met de Reconstructiewet. Bij de behandeling bleek dinsdagmiddag dat de rechters van de Raad van State die conclusie niet op voorhand aannemen.

Of registreer je om te kunnen reageren.