Home

Nieuws 194 x bekeken

RWE/Essent mag kolencentrale bouwen

Groningen - Energiebedrijf RWE/Essent mag een kolencentrale bouwen bij de Eemshaven in Groningen. De vorige vergunning werd vernietigd maar nu heeft het bedrijf volgens de vergunningverleners beter in kaart gebracht wat de bouw betekent voor de natuur en dieren in de regio. Door de bouw van de kolencentrale wordt Nederland nog meer stroomexporterend.

Concreet krijgt RWE/Essent een Natuurbeschermingswet-vergunning van de provincies Groningen, Friesland en Drenthe en het ministerie van EL&I. De energie uit kolen kan straks rechtstreeks concurreren met stroom uit zonnepanelen of windmolens. Omdat energie uit kolen goedkoper kan worden opgewekt, vrezen voorvechters van hernieuwbare energie dat de duurzame sector voorlopig van overheidssteun afhankelijk blijft.

RWE/Essent heeft aangekondigd te willen investeren in het versterken van het milieu in de regio.

Of registreer je om te kunnen reageren.