Home

Nieuws 249 x bekeken

Puma wil rundervrije sportschoen

Herzogenaurach - Producent Puma van sportschoenen wil af van de toepassing van leer. Uit milieu-overwegingen is het gebruik van leer van runderen niet meer verantwoord, zegt Jochen Zeitz, algemeen directeur van de Duitse sportschoenenfabriek in de Financial Times.

"We moeten minder vlees eten - ieder van ons - en we moeten minder leer gebruiken - dat is de realiteit", aldus Zeitz, die binnen zijn eigen bedrijf vleesvrije maandagen in de kantine heeft ingevoerd. "We weten allemaal dat runderen en rundvlees de grootste bijdrage leveren aan de uitstoot van CO2", zegt Zeitz.

Het sportschoenenbedrijf heeft zijn eigen milieukosten laten uitrekenen. Vorig jaar werden die kosten ingeschat op 145 miljoen euro. Het bleek dat de toepassing van leer de hoogste milieukostenpost veroorzaakte. Zeitz zoekt naar alternatieve (synthtische) materialen die leer kunnen vervangen.

Of registreer je om te kunnen reageren.