Home

Nieuws 421 x bekeken

Politie vaak te laat op platteland

Hilversum - In 168 gemeentes, vooral op het platteland, lukt het agenten te vaak niet om binnen vijftien minuten aanwezig te zijn om hulp te bieden. Dat blijkt uit onderzoek van de researchredactie van RTL Nieuws, die alle gegevens van spoedritten analyseerde over een periode van ruim twee jaar.

4 miljoen mensen wonen in een gemeente waar de politie te vaak te laat komt opdagen bij een spoedmelding. Het gaat dan om inbraken, vechtpartijen, overvallen, of andere zaken waarbij haast geboden is.

De politie is in Zeeland in 23 procent van alle noodgevallen te laat. Daarmee scoort het korps Zeeland het slechtst van alle korpsen in Nederland. Volgens de politie scoort Zeeland zo slecht doordat het gebied zo uitgestrekt is, maar ook omdat er een gebrek aan auto's is. "Soms moeten we een keuze maken tussen twee spoedritten, omdat er maar één auto beschikbaar is", aldus de Zeeuwse politie tegen RTL Nieuws.

Of registreer je om te kunnen reageren.