Home

Nieuws

Plantion zet juridische strijd tegen FloraHolland door

Ede - Bloemenveiling Plantion zet een kort geding tegen het veel grotere FloraHolland voort. Onderhandelingen om een onlangs door FloraHolland opgezegde samenwerkingsovereenkomst nieuw leven in te blazen, liepen op niks uit.

Leden van FloraHolland worden zonder overeenkomst ernstig belemmerd bij Plantion aan te voeren, aldus laatstgenoemde. FloraHolland verleende de laatste maanden geen ontheffingen meer aan leden om met bemiddeling van Plantion te verkopen. De opzegging is na protesten van Plantion ingetrokken, maar gesprekken tot een oplossing liepen op niets uit. FloraHolland probeerde eerder vergeefs met Plantion te fuseren, wat Plantion-directeur André van Kruijssen afsloeg omdat FloraHolland volgens hem te groot is om de menselijke maat te hanteren bij klanten en leveranciers.

Plantion vindt dat FloraHolland met het opzeggen van een samenwerkingsovereenkomst zijn macht misbruikt. FloraHolland was in 2011 goed voor 4,16 miljard euro omzet, terwijl Plantion 114,7 miljoen euro omzet noteerde.

Of registreer je om te kunnen reageren.