Home

Nieuws

'Onwerkbare situatie dreigt voor melkveehouders'

Ingen - Als de veearts voor iedere behandeling met antibiotica naar het melkveebedrijf moet komen, ontstaat een onwerkbare situatie. Dat stelt voorzitter Hans Geurts van de Nederlandse Melkveehouders Vakbond (NMV) in reactie op de aanscherpingen in het antibioticabeleid die demissionair staatssecretaris Henk Bleker heeft aangekondigd.

Vanaf 2013 mogen van hem alleen dierenartsen nog antibiotica toedienen. Volgens Geurts is het niet alleen financieel ongunstig voor veehouders, ook het dierenwelzijn is er niet bij gebaat. Melkveehouders zullen behandeling wellicht langer uitstellen. Hij vreest ook dat er een illegaal circuit ontstaat. De brief van Bleker laat wel de mogelijkheid op uitzonderingen open.

Of registreer je om te kunnen reageren.