Home

Nieuws

Ombudsman presenteert rapport Q-koorts

Den Haag - Alex Brenninkmeijer, de Nationale Ombudsman, presenteert dinsdag in Den Haag de bevindingen van zijn onderzoek naar Q-koorts.

Dat heeft een woordvoerder donderdag desgevraagd laten weten. Brenninkmeijer onderzocht of omwonenden steeds konden vertrouwen op de informatie die de overheid gaf over verspreiding en besmettingsrisico's.

Brenninkmeijer begon het onderzoek in januari. Hij vond dat de overheid tot dusver niet naar een passende oplossing zocht. Veel patiënten voelen zich niet gezien en niet gehoord, aldus Brenninkmeijer. Hij bekeek ook of de keuzes die overheid heeft gemaakt rondom Q-koorts, rechtvaardigen dat mensen op enige manier worden gecompenseerd.

Ondertussen heeft Kamerlid Henk van Gerven van de SP een debat aangevraagd over de Nieuwsuur-uitzending van woensdagavond. Daarin werd gesteld dat het ministerie van landbouw al langer zou hebben geweten van de besmettingen met Q-koorts dan officieel gemeld. Wanneer het debat wordt gehouden, is nog niet bekend.

ANP/Boerderij Vandaag

Of registreer je om te kunnen reageren.