Home

Nieuws 232 x bekeken

Ombudsman pleit voor bevolkingsonderzoek

Den Haag - De Nationale Ombudsman Alex Brenninkmeijer pleit voor een bevolkingsonderzoek naar Q-koorts. Die aanbeveling doet hij dinsdag in zijn rapport ‘Het spijt mij; over Q-koorts en de menselijke maat’.

De ombudsman die felle kritiek op het optreden van de overheid rondom de uitbraak van de Q-koorts heeft, pleit ook voor meer voorlichting en een steunpunt van Q-koortspatiënten.

Volgens Brenninkmeijer heeft Q-koorts vanaf 2007 veel slachtoffers gemaakt. Ten minste 25 mensen overleden en tienduizenden anderen raakten besmet, naar schatting honderden werden chronisch ziek. Om de uitbraak in te dammen, werden op besmette bedrijven meer dan 50.000 drachtige geiten en schapen gedood.

Of registreer je om te kunnen reageren.