Home

Nieuws

Nog geen besluit over toekomst productschappen

Den Haag - Het is nog niet duidelijk of de politieke besluitvorming over het voortbestaan van de productschappen wordt uitgesteld tot na de verkiezingen.

De Tweede Kamer heeft het productschappen-dossier niet controversieel verklaard. Nadat in december de motie van VVD-Kamerlid Charlie Aptroot werd aangenomen waarin wordt gevraagd de taken van de productschappen onder te brengen bij de ministeries, ligt de bal nu bij minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Hij moet beslissen of hij de motie gaat uitvoeren. Hierover is nog geen besluit genomen op het ministerie. "Er zijn overleggen met de productschappen geweest. Wanneer een besluit wordt genomen is nog niet bekend", aldus een woordvoerder van het minsterie.

De productschappen werken in overleg met het ministerie zelf ook aan hervormingen.

Of registreer je om te kunnen reageren.