Home

Nieuws 1 reactie

Nog een Duitse bank staakt investeringen in landbouwgrondstoffen

Stuttgart - De Duitse bank LBBW (Landesbank Baden-Württemberg) stopt met het investeren in landbouwgrondstoffen.

De twee investeringsfondsen die daarin tot dusver speculeerden houden daarmee op en steken alleen nog geld in grondstoffen die niet voor voedingsdoeleinden worden benut. LBBW neemt tot het eind van het jaar de tijd om de maatregel om te zetten.

De bank volgt het voorbeeld van concurrent Dekabank, die in al in april een soortgelijk initiatief nam. Reden is het maatschappelijke protest tegen speculatie met basisvoedsel dat werd geventileerd door consumentenorganisatie Foodwatch. Volgens Foodwatch zijn financiële investeringen in agrarische grondstoffen schadelijk  omdat de voedselprijzen daarmee onnodig worden opgedreven. Deutsche Bank studeert nog op de zaak en is van plan voor het eind van dit jaar stelling te nemen.

Eén reactie

  • info140

    Het gaat hier dus duidelijk niet om het investeren in grondstoffen, maar om het beleggen in grondstoffen.

Of registreer je om te kunnen reageren.