Home

Nieuws 893 x bekeken

Nieuw lab in Lelystad over twee jaar klaar

Lelystad - De nieuwe proefdierfaciliteit van het Centraal Veterinair Instituut (CVI) in Lelystad zal over twee jaar worden opgeleverd.

Het CVI gaat een nieuw laboratorium bouwen dat geschikt is voor onderzoek met ziekteverwekkkers die zowel voor dieren als voor mensen gevaarlijk kunnen zijn. Het gaat bij voorbeeld om Q-koortsonderzoek en onderzoek naar Rift Valley Fever. Van het nieuwe laboratorium gaan zowel het CVI zelf als externe partijen gebruik maken.

Voor het nieuwe laboratorium gelden hoge veiligheidseisen, die moeten zorgen dat ziekteverwekkers niet kunnen ontsnappen. Ook andere landen bouwen nieuwe onderzoeksfaciliteiten. In de VS wordt gewerkt aan een nieuw veterinair onderzoeksinstituut. Er is discussie over de vraag of het nieuwe laboratorium wel veilig genoeg is voor de omgeving. Bij het CVI is voortdurend sprake van aanpassing aan nieuwe technieken. De laatste keer dat het laboratorium aan een Europese inspectie werd onderworpen was in in 2009.

Of registreer je om te kunnen reageren.