Home

Nieuws 258 x bekeken

Nedersaksische agribusiness bloeit

Hannover - De Nedersaksische agribusiness bloeit. Dat blijkt uit cijfers die op een rij zijn gezet door de Landbouwkamer van deze deelstaat.

Zo heeft Nedersaksen zich onder meer in het afgelopen decennium ontwikkeld tot een sterke marktleider in de Duitse pluimveeverwerking. Volgens deze bedrijfsadviesinstelling wordt inmiddels jaarlijks in Nedersaksen 800.000 ton levend gewicht aan pluimvee aan de haak gebracht. Dat komt neer op een aandeel van 56 procent in het Duitse totaal. Sinds 2002 is het aandeel gegroeid met 8 procent. Bij de verwerking van varkens is het Nedersaksische aandeel van 2002 tot 2012 gegroeid van 27 naar 31 procent. Navenant groot zijn ook de aandelen van Nedersaksen in de Duitse mengvoerproductie. "De ontwikkeling van de slachterij- en mengvoersector is dynamisch en positief en synoniem voor een zich sterk veranderende, goed gepositioneerde Nedersaksische landbouw. Van 2002 tot en met 2011 is de mengvoerproductie hier te lande met 29 procent gegroeid en het slachtvolume zelfs met 57 procent. Parallel daaraan heeft zich de totale waardevormingsketen van de mechanisatiebranche tot de voedingsindustrie ook verder ontwikkeld met een wereldwijde expansie," registreert de Landbouwkamer.

Of registreer je om te kunnen reageren.