Home

Nieuws 306 x bekeken

Nederlandse economie krimpt 0,8 procent

Voorburg – De Nederlandse economie is in het eerste kwartaal van 2012 met 0,8 procent gekrompen ten opzichte van een jaar eerder. Ten opzichte van een kwartaal eerder was sprake van 0,3 procent groei, waar eerder werd uitgegaan van 0,2 procent krimp. Dat blijkt uit de tweede raming van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS).

Consumenten gaven volgens het CBS toch meer uit dan eerder werd aangenomen, ondanks een laag gemeten consumentenvertrouwen. Aan de productiekant is de toegevoegde waarde van onder meer de landbouw, de supermarkten en de zorg naar boven aangepast. Er werd echter minder geïnvesteerd en de wederuitvoer is eveneens tegengevallen, aldus het CBS. Ten opzichte van vorig jaar gingen 26.000 banen, 0,3 procent van het totaal, verloren.

De landbouw is goed voor 10 procent van de totale economie en ook circa 10 procent van de werkgelegenheid.

Of registreer je om te kunnen reageren.