Home

Nieuws 341 x bekeken

Nederland en Brazilië gaan samenwerken bij duurzame biobrandstoffen

Den Haag - Nederland en Brazilië gaan intensiever samenwerken bij het ontwikkelen van biobrandstoffen die voldoen aan de duurzaamheidscriteria.

Daarover hebben staatssecretaris Joop Atsma (Infrastructuur en Milieu) en de Braziliaanse hoofdonderhandelaar voor Rio+20, Luiz Figueiredo tijdens de duurzaamheidstop afspraken gemaakt.

De samenwerking bestaat onder andere uit het uitwisselen van kennis over nieuwe technieken voor het gebruik van biomassa voor electriciteit. Brazilië is een belangrijke leverancier van biomassa voor energieproductie, bijvoorbeeld door suikerriet en houtpulp.

Atsma: "Nederland wil alleen brandstoffen gebruiken waar bij de productie geen negatieve effecten optreden voor bijvoorbeeld de landbouw, voedselproductie of de natuur. Het is dus belangrijk dat Nederland landen en bedrijven die biobrandstoffen produceren laat weten wat onze eisen rond duurzaamheid zijn, zodat zij daar in hun productieproces op kunnen inspelen. Met deze overeenkomst wordt vraag en aanbod optimaal op elkaar afgestemd.”

Of registreer je om te kunnen reageren.