Home

Nieuws 657 x bekeken

Minder subsidie voor jonge boer

Den Haag – Jonge boeren die in aanmerking komen voor de subsidieregeling Jonge Landbouwers krijgen dit jaar minder subsidie, vergeleken met vorig jaar. Het subsidiabele bedrag is namelijk verlaagd van 100.000 euro naar 80.000 euro per aanvraag. Dit blijkt uit de subsidieregeling die onlangs in de Staatscourant is gepubliceerd.

Vorig jaar zijn nog alle 540 goedgekeurde aanvragen gehonoreerd. Om alle jonge boeren tegemoet te komen werd het subsidieplafond van 8 miljoen euro verhoogd naar 15 miljoen euro. Voor dit jaar heeft het ministerie van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie het plafond vastgesteld op 5,3 miljoen euro.

Boeren die jonger zijn dan veertig jaar en in de afgelopen drie jaar een bedrijf hebben overgenomen kunnen een aanvraag indienen voor de investeringssubsidie Jonge Landbouwers. De indienperiode is van 1 oktober tot en met 26 oktober 2012. De maximale subsidie is een kwart van de subsidiabele kosten. Een aanvrager kan dit jaar dus maximaal 20.000 euro subsidie ontvangen. Vorig jaar was dat nog 25.000 euro.

Of registreer je om te kunnen reageren.