Home

Nieuws 561 x bekeken

Lab Zeeuws Vlaanderen neemt ALTIC over

Dronten – Het Laboratorium Zeeuws Vlaanderen (LZV) neemt per 1 juli ALTIC over van CZAV, Agrifirm Plant en Agrotransfer. LZV zegt door de overname de landbouwkundige expertise te winnen op vooral het gebied van bemestingsadviezen en het ontwikkelen van teeltsystemen. ALTIC is vooral een grote speler bij het analyseren van ruwvoedergewassen.

Volgens algemeen directeur Jos Heijens van LZV kunnen de ondernemingen samen de Nederlandse agribusiness beter met analyseresultaten en adviezen van dienst zijn, en blijft een goede relatie met de coöperaties CZAV en Agrifirm in stand. Door de samenwerking kunnen kosten voor bijvoorbeeld administratie en IT over een grotere omzet worden verdeeld. De beide bedrijven blijven actief op hun eigen locatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.