Home

Nieuws

Klimaatpenning voor voorvechter agrarisch windmolenpark

Zeewolde - Voorzitter Douwe Monsma van de windmolenvereniging de Zuidlob in Zeewolde wordt onderschieden met de Klimaatpenning 2012. De ondernemer krijgt de onderscheiding vrijdag uit handen van prinses Laurentien.

Monsma heeft een uitzonderlijke persoonlijke inzet gedaan voor de realisering van een grootschallig windmolenpark in Flevoland met 36 windturbines bij akkerbouwer, melkveehouders , pluimveehouders en groentetelers.

Monsma heeft namens de betrokken ondernemers een samenwerkingsovereenkomst gesloten met energiebedrijf Nuon voor de realistatie van het project

het windmolenpar4kt moet een vermogen krijgen van ruim 122 megaWatt, waarmee ongeveer 88.000 huishoudens van stroom kunnen worden voorzien. Het windmoelenpark is het grootste aaneengesloten windpark van nederland, dat in handen is van één eigenaar.

Monsma is een van de drie winnaars van de Klimaatpenning, die jaarlijks wordt uitgereikt aan Nederlandse koplopers in mondiale klimaatoplossingen. Andere prijswinnaars dit jaar zijn Koninklijke Philips Electonics en het Nederlandse Rode Kruis.

De prijs wordt uitgereikt door HIER Klimaatcampagne, waarin dertig maatschappelijke organisaties samenwerken.

Of registreer je om te kunnen reageren.