Home

Nieuws

Kans voor virus als bestrijdingsmiddel

Wageningen - Virussen kunnen worden ingezet als biologisch alternatief voor chemische bestrijdingsmiddelen. Dat stelt hoogleraar Just Vlak, die donderdag afscheid neemt als hoogleraar Virologie van Wageningen Universiteit.

In zijn afscheidsrede wijst Vlak op de groep van de baculovirussen, waar in Wageningen als vijftien jaar onderzoek naar wordt gedaan,

Dergelijke virussen kunnen worden ingezet tegen de Floridamot, die in de tuinbouw scdhade aanricht aan tomaat en chrysant. Baculovirussen  zijn schadelijk voor een beperkte groep insecten en werken als bestrijdingsmiddel niet zo generiek als chemische middelen. Bovendien is de kans op resistentie tegen een virus erg klein en laten de virussen zich veilig en gemakkelijk onder gecontroleerde omstandigheden kweken.

Of registreer je om te kunnen reageren.