Home

Nieuws 784 x bekeken

Kamp: deze maand plan productschappen

Den Haag - Minister Henk Kamp van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Maxime Verhagen van Economische Zaken, Landbouw en Innovatie (ELI) komen nog deze maand met een nieuw plan voor de toekomst van de productschappen. D

Dat zegt Kamp desgevraagd. Vorig jaar presenteerde Kamp een voorstel om de productschappen te moderniseren. De Tweede Kamer nam in december echter een motie aan waarin wordt gepleit voor het opheffen van de productschappen door de taken onder te  brengen bij de ministeries.

Kamp en Verhagen kijken nu hoe zij uitvoering aan deze motie kunnen geven. "Het lastige is dat de Kamer niet heeft aangegeven hoe de extra kosten van de motie gefinancierd moeten worden. We zijn nu bezig om op een verantwoordelijke wijze invulling te geven aan de wensen van de Kamer, met een financiële borging", aldus Kamp.

Of registreer je om te kunnen reageren.