Home

Nieuws 2894 x bekeken 1 reactie

Kamer stemt in met plattelandswoning

Den Haag - De Tweede Kamer heeft ingestemd met het CDA-voorstel om voormalige boerderijen als plattelandswoningen te kunnen bestempelen.

De wetswijziging geeft de gebouwen een bijzondere status. De boerderij behoudt weliswaar het karakter van een bedrijfswoning, maar kan wel door een burger worden bewoond. Tegelijkertijd hoeven omliggende agrarische bedrijven niet bevreesd te zijn voor klachten over bijvoorbeeld stankoverlast.

De plattelandswoning is een initiatief uit 2009 van voormalig CDA-Kamerlid Ruud van Heugten. De Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zegt zeer tevreden te zijn met dit besluit. Volgens de organisatie wordt hiermee een einde gemaakt aan een nijpend probleem.

Eén reactie

  • anton1937

    Prima initiatief,goed voor het platteland, het maakt een einde aan bezwaarschriften etc van ex boeren in het buitengebied, die hun stallen verkopen en nadien bezwaar maken tegen het houden van vee in het buitengebied, zelfs op hun eigen ex locatie.

Of registreer je om te kunnen reageren.