Home

Nieuws 598 x bekeken

Kamer dubt over tegemoetkoming Q-koortspatiënten

Den Haag - VVD en CDA in de Tweede Kamer zien haken en ogen aan het pleidooi van de Nationale ombudsman Alex Brenninkmeijer voor een tegemoetkoming voor mensen die zijn getroffen door de Q-koorts.

Henk Jan Ormel (CDA) vindt dat een eventuele tegemoetkoming voor het menselijk leed door deze grote uitbraak zeker moet worden besproken in het debat dat de Kamer hierover wil met de betrokken bewindslieden. Maar net als Janneke Snijder (VVD) twijfelt hij nog, want wie komt wel in aanmerking en wie niet?

Andere partijen vinden dat de slachtoffers moeten worden gecompenseerd. Marianne Thieme (Partij voor de Dieren) wil een schadefonds dat door het bedrijfsleven wordt gevuld. De SP wil compensatie voor de schrijnende gevallen, net als GroenLinks en D66.

Of registreer je om te kunnen reageren.