Home

Nieuws

K+S investeert 2,5 miljard in kali-mijn

Kassel – K+S investeert 2,5 miljard euro in de ontwikkeling van een nieuwe kalimijn in de Canadese provincie Saskatchewan. De nieuwe mijn moet vanaf de oplevering in 2015 jaarlijks 2,86 miljoen ton kali opleveren. De mijn kan mogelijk worden uitgebreid tot een capaciteit van 4 miljoen ton per jaar. Het betreft de eerste nieuwe kalimijn in Saskatchewan in 40 jaar.

De Duitse onderneming zegt dat de bouw in 2013 en 2014 1500 mensen emplooi biedt. Topman Norbert Steiner zei dat het onwaarschijnlijk is dat K+S lid zal worden van Canpotex, een Canadees consortium van exporteurs van kali. K+S meent dat Europese mededingingsautoriteiten toetreding tot Canpotex zouden tegengaan. “Hoewel we geen toekomst zien met Canpotex, heeft K+S geen trek marktaandeel te winnen door over te produceren ten koste van de prijs”, aldus Steiner.

Of registreer je om te kunnen reageren.