Home

Nieuws 402 x bekeken

Juni was koud en nat

Rijswijk - Juni was koud, nat en somber. Bovendien was de temperatuur vaak in het weekend op z'n laagst.

Dat heeft weerbureau weeronline.nl dinsdag gemeld. Er komt deze maand nog wat warmte, maar ook bestaat de kans op onweersbuien.

De gemiddelde temperatuur over de maand komt naar verwachting uit op 14,7 graden, tegen 15,6 normaal. Deze juni gaat daarmee de boeken in als de koudste junimaand sinds 1995. Het dieptepunt was zondag 3 juni: met een maximumtemperatuur van 11 graden was dat de koudste zomerdag sinds 1975.

Weeronline.nl telde deze maand 167 zonuren, normaal zijn dat er zo'n 194. De somberste junimaand ooit was die van 1923, met 110,6 zonuren. Gemiddeld over het land komt juni uit op bijna 100 millimeter regen, tegen 68 normaal. Daarmee wordt het de natste junimaand sinds 1998.

Of registreer je om te kunnen reageren.