Home

Nieuws 704 x bekeken 3 reacties

Jonge boeren bepleiten extra steun

Brussel - De koepelorganisatie van Europese jonge boeren, CEJA heeft in Brussel gepleit dat lidstaten meer dan 2 procent van de nationale envelop mogen besteden aan jonge boeren.

 

Tijdens een hoorzitting met Europarlementariër Capoulas Santos over de directe betalingen aan de landbouw zei vice-voorzitter Lucas van Dessel  van de CEJA dat het cruciaal is dat de voorstellen van de Europese Commissie om in elk geval 2 procent te besteden aan jonge boeren overeind moeten blijven, om te garanderen dat er een gelijk speelveld komt voor alle jonge boeren in de Euroepse Unie.

Van Dessel benadrukte het belang van de bedrijfsovername. Volgens  hem is de landbouw toe aan een generatievernieuwing.

Op dit moment is niet meer dan 6 procent van de boeren in Europa onder de 35 jaar.

Laatste reacties

  • joannes

    Wat maakt de jonge boeren zo bijzonder dat ze 2 % van de nationale envolope kunnen claimen behalve dan dat er weinig jongeren geintresseerd zijn in het vak?

  • mr.farmer

    Omdat jonge boeren, het geld Beter kunnen gebruiken voor overname en inzetten voor innovaties. Ipv lui je hand ophouden en inkomen kopen met toeslagrechten zoals altijd het geval was...

  • agratax2

    Overname financiering is nu al meer dan 50 jaar en probleem. Waarom is dit nog nooit opgelost? Wil de mensheid dit probleem oplossen, dan zal er minder economische groei zijn omdat de consument iets meer voor zijn voedselpakket moet betalen. Hier staat tegen over dat de overheid geen subsidie meer behoeft te geven en geen geld kwijt is om het hele subsidie apparaat in leven te houden er is dus minder belasting nodig. Zou ik me toch vergist hebben, zou de economische groei (meer bestedingen door consument) dan toch niet leiden onder een duurder voedselpakket? Zou het misschien de weg zijn naar minder honger in de wereld?

Of registreer je om te kunnen reageren.